Oglinzile retrovizoare


Oglinda retrovizoare exterioară din partea stângă, trebuie fixată sub un unghi de deschidere care să asigure posibilitatea observăm cu ambii ochi a drumului m spatele vehiculului pe lățimea minimă de 2,5 m la distanța de 10 m.
In conformitate cu prevederile Regulamentului Comisiei economice pentru Europa privitoare la oglinzile retrovizoare exterioare și exterioare ale vehiculului, acestea trebuie reglate astfel încât unghiurile lor de deschidere să asigure observarea cu ambii ochi a drumului în spate, m apropierea limitei zonei de eficacitate maximă, respectiv pe lățimea de 20 m la distanța de 60 m înapoi. Deschiderea unghiulara orizontală a câmpului oglinzii retrovizoare interioare trebuie să fie de minimum 18°, iar pe verticala de 6°.
Oglinda retrovizoare exterioară din partea dreaptă trebuie să asigure observarea drumului cu ambii ochi, în spatele autovehiculului, pe lățimea minimă de 3,5 m la distanța de 30 m înapoi.
Oglinzile retrovizoare sunt de două feluri, plane sau sferice. Deși mărește câmpul de vizibilitate în spatele vehiculului, totuși oglinda retrovizoare sferică prezintă importante dezavantaje față de cea plană, deoarece modifică imaginea reală pe care o redă și-i schimbă proporțional dimensiunile, ceea ce face dificilă aprecierea corectă a distantelor, a direc?iilor de mișcare și a vitezelor obiectelor observate de conducătorul auto.

Inapoi

   

 

 
Copyright © 2009 Crismalex. Toate drepturile rezervate.