Sistemul de ungere a motorului


Instalația de ungere a motorului este formată dintr-un ansamblu de piese care asigura ungerea componentelor acestuia, precum și circulația, filtrarea și răcirea uleiului. Schimbul uleiului de ungere a motorului este recomandabil să fie făcut când acesta este cald pentru a asigura scurgerea sa completă împreună cu toate impuritățile rezultate din exploatare.
Pentru a preveni deteriorarea motorului atunci când aparatura de la bordul vehiculului indica presiunea scăzută a uleiului din baie, este obligatorie controlarea nivelului acestuia cu ajutorul jojei și în funcție de situație se completează sau se remediază defecțiunea intervenită.
Printre cauzele care pot determina scăderea nivelului uleiului în baie se afla uzura accentuată a motorului, pierderea de ulei datorate neetanșeității garniturilor sau montarea defectuoasă a filtrului de ulei.
Diluarea uleiului cu apă poate fi cauzată de arderea sau deteriorarea garniturilor de etanșare a cămă?ilor cilindrilor ori de fisurarea cămășilor cilindrilor sau a blocului motor.

 

Inapoi

   

 

 
Copyright © 2009 Crismalex. Toate drepturile rezervate.